Assortiment - Kizzmo

Uitloggen
Ga naar de inhoud
Swarovski en Preciosa rhinestones

Ons assortiment strass steentjes bestaat uit de volgende categorieën;

Swarovski - fijn geslepen kristallen afkomstig uit Oostenijk.
Preciosa - iets voordeliger kristallen gemaakt in Tsjechië.
Crystal pearls - perfecte replica's van echte parels gemaakt van kristallen kernen bedekt met een coating.
Acrylic mirrors - kleine kunststof spiegeltjes die op de stof aangebracht kunnen worden en het kledingstuk een mooi 'disco' effect geeft.
Swarovski®
Swarovski is de naam van de fijn geslepen en gepolijste kristallen afkomstig uit Oostenrijk. Ze werden met precisie ontworpen door Daniel Swarovski en kregen zijn naam mee als handelsmerk. Swarovski steentjes zijn steentjes van de hoogste kwaliteit. De steentjes zijn geslepen in 14 facetten. Ze worden vervaardigd in allerlei kleuren. Hun kleurenspectrum komt tot uiting in de lichtweerkaatsingen, waardoor ze schitteren als briljanten. Ze vangen net als diamant het fijnste zonnestraaltje op.

Preciosa®
In Tsjechië bevindt zich de Czech Preciosa Crystals fabrikant en deze stenen hebben 8 tot 12 facetten. Ook deze stenen zijn van uitstekende kwaliteit, hebben een adembenemende glans en hele mooie effecten. Preciosa steentjes zijn erg bekend in de artiestenwereld en tv-programma's zoals Dancing on Ice en Dancing with the Stars. Preciosa is hier een voordeel; Met minder facetten dan Swarovski wordt het licht bij de Preciosa kristal minder gebroken en dus minder verdeeld, waardoor de schittering van Preciosa, bij afstanden meer dan 1 meter, wat intenser is en verder straalt dan die van Swarovski. De kleur van het "Preciosa Kristal" is soms iets minder helder dan de kleur van het "Swarovksi Kristal", maar door de intensere schittering komt de steen van een afstand toch heel helder over en veroorzaakt veel bling-bling.

De afgebeelde steentjes, Crystal AB kleur, zijn uit voorraad verkrijgbaar. Deze worden door ons ook in grote aantallen verwerkt op de diverse turnpakken. Van beide merken kunnen wij alle soorten, kleuren en maten op aanvraag leveren.

De meeste steentjes worden aangeboden in 5 verschillende formaten; ss10=2,8mm ss12=3,2mm ss16=4,0mm ss20=4,8mm ss30=6,5mm ss34=7,3mm.

Hot Fix rhinestones
Deze steentjes hebben een hot-fix lijm laagje en kunnen gemakkelijk worden aangebracht met een strijkijzer of een speciale Hot-Fix applicator. Als de applicatie verwarmd is, smelt het laagje even. Eenmaal afgekoeld is het lijmlaagje super-vast gehecht aan de ondergrond. Zijn deze rhinestones eenmaal met hot-fix gefixeerd dan zullen deze niet los laten in de wasmachine tot 60 graden.
Terug naar de inhoud